PROGRAMSKI CENTAR KARLOVAC Programi
PROGRAMSKI CENTAR KARLOVAC Cijene
PROGRAMSKI CENTAR KARLOVAC Kontakt
PROGRAMSKI CENTAR
PROGRAM Blagajna program za vođenje blagajničkog poslovanja
PROGRAM Financijsko program za vođenje financijskog knjigovodstva
PROGRAM Kalkulacije program za izradu kalkulacija
PROGRAM Kupci i dobavljači program za vođenje knjige ulaznih i izlaznih računa
PROGRAM Loko vožnja program za evidenciju loko vožnji
PROGRAM Maloprodaja program za vođenje maloprodaje
PROGRAM Najam program za evidenciju najma opreme i uređaja
PROGRAM Naknade program za vođenje evidencije naknada, pretplata i članarina
PROGRAM Obrt program za vođenje knjigovodstva obrtnika
PROGRAM Proizvodnja program za praćenje proizvodnje
PROGRAM Proizvodnja 2 program za praćenje proizvodnje
PROGRAM Putni nalozi program za izradu putnih naloga
PROGRAM Računi program za izradu računa, predračuna i ponuda
PROGRAM Recepcija program za vođenje recepcijskog poslovanja
PROGRAM Resursi program za rezervacije poslovnih resursa
PROGRAM Rezervacije program za praćenje rezervacija smještaja
PROGRAM Servis program za vođenje servisa
PROGRAM Servis 2 program za signalizaciju servisnih održavanja
PROGRAM Skladište program za vođenje skladišta
PROGRAM Skladište 2 program za vođenje skladišta
PROGRAM Troškovnici program za izradu troškovnika
PROGRAM Turist program za izradu računa i rezervacija u turizmu
PROGRAM Turistički aranžmani program za izradu turističkih aranžmana i izleta
PROGRAM Veleprodaja program za vođenje veleprodaje
PROGRAM Vozni park program za vođenje voznog parka

PROGRAM BLAGAJNA
program za vođenje blagajničkog poslovanja


UPLATNICE

U ovoj tablici evidentirate osnovne podatke o svim izdanim uplatnicama. Jedan primjer evidencije uplatnica je prikazan na sljedećoj slici:

Uplatnice

Uplatnice

Svaki redak u tablici predstavlja jednu izdanu uplatnicu. Svaka uplatnica je određena svojim brojem, datumom, iznosom, valutom, osobom ili poslovnim partnerom kome je ispostavljena te svrhom uplate. Obavezno je popuniti polja Broj uplatnice, Datum i Iznos. Nova uplatnica se unosi pritiskom na tipku Dodaj zapis. Prilikom unosa nove uplatnice program će automatski unijeti datum i definiranu valutu blagajne tako da te podatke nećete morati unositi ručno, no možete ih naknadno i promijeniti. Ukoliko kod početka korištenja programa već postoji neko početno stanje blagajne tada kao prvu uplatnicu trebate unijeti jednu u kojoj ćete u stupac Iznos unijeti početno stanje blagajne, a kao svrhu uplate možete navesti "Početno stanje".

Stupac Svrha uplate je povezano s evidencijom Svrhe uplate gdje možete unaprijed definirati neke često korištene svrhe uplate da bi ih ovdje mogli unositi jednostavnim izborom s liste čime ćete ubrzati unos podataka i sistematizirati ih. Na sličan način je i stupac Partner povezan s tablicom Partneri te u njoj možete definirati neke osobe ili poslovne partnere kojima se često izdaju uplatnice ili isplatnice, pa ćete i taj podatak moći unositi jednostavnim izborom s liste. Koristeći ove tehnike možete svaku uplatnicu napraviti za svega par sekundi. Ukoliko je potrebno možete definirati i OIB osobe ili poslovnog partnera.

Svaku pojedinu uplatnicu možete ispisati na pisač tako što ćete je najprije označiti pritiskom miša na zaglavlje s njezine lijeve strane (označena uplatnica poprima plavu boju pozadine), a zatim pritisnuti tipku Ispis uplatnice. Program će nakon toga formirati pregled ispisa odabrane uplatnice i prikazati ga u pregledniku. Taj pregled ispisa možete onda ispisati na bilo koji željeni format papira (A4, A5 itd.). Jedan primjer ispisa uplatnice je prikazan na sljedećoj slici:

Ispis uplatnice

Ispis uplatnice

Zbirni ispis više uplatnica možete obaviti tako što ćete najprije mišem označiti sve one uplatnice koje želite ispisati, a zatim pritisnuti tipku Ispis koja se nalazi s lijeve strane tablice. Pojedine uplatnice se odabiru (označavaju) pritiskom miša na zaglavlje s njihove lijeve strane, a označena uplatnica će poprimiti plavu boju pozadine. Nakon pritiska tipke Ispis program će formirati pregled ispisa i prikazati ga u pregledniku. Tu datoteku možete onda ispisati na pisač ili uključiti u bilo koju poruku elektronske pošte i poslati suradniku ili poslovnom partneru. Prilikom formiranja zbirnog ispisa program zbraja sve iznose uplata i taj zbroj prikazuje na dnu ispod svih iznosa uplatnica. Jedan primjer zbirnog ispisa uplatnica je prikazan na sljedećoj slici:

Zbirni ispis uplatnica

Zbirni ispis uplatnica

Sve unesene uplatnice i bilo kakve naknadne promjene možete pohraniti pritiskom na tipku Pohrani.

Više o samom unosu podataka u tablice, njihovoj promjeni, brisanju, ispisu i svemu ostalom možete vidjeti u dijelu Rad s tablicama i podacima.

© Programski Centar Karlovac