Programi
Cijene
Kontakt
PROGRAMSKI CENTAR
Blagajna
Dugotrajna imovina
Financijsko
Kalkulacije
Knjiga gostiju
Komisija
Kupci i dobavljači
Loko vožnja
Maloprodaja
Obrt
Proizvodnja
Proizvodnja 2
Putni nalozi
Računi
Računi turizam
Recepcija
Rezervacije
Robno knjigovodstvo
Servis
Skladište
Troškovnici
Turist
Turistički aranžmani
Veleprodaja
Vozni park

FINANCIJSKO KNJIGOVODSTVO
program za vođenje financijskog knjigovodstva


UVOD U FINANCIJSKO KNJIGOVODSTVO

Financijsko knjigovodstvo je program za vođenje financijskog knjigovodstva poduzetnika. Mogu ga koristiti svi poslovni subjekti koji imaju obavezu vođenja dvojnog knjigovodstva bez obzira na to kojom djelatnosti se bave. Osnovne karakteristike programa su preglednost i jednostavnost korištenja jer je svaku temeljnicu koja se unosi u financijsko knjigovodstvo dovoljno proknjižiti samo jednom, a program onda dnevnik i glavnu knjigu formira potpuno automatski. Na taj način je dvostruki ili višestruki unos istih podataka potpuno izbjegnut. Prilikom svakog knjiženja u financijsko knjigovodstvo program automatski vodi računa o ravnoteži dugovne i potražne strane tako da je mogućnost formalnih pogrešaka knjiženja potpuno eliminirana. Ni u jednom trenutku rada s programom nije potrebno obavljati usklađivanje dnevnika i glavne knjige jer su podaci u njima u svakom trenutku usklađeni i koherentni.

U program je uključen i RRIF-ov kontni plan za poduzetnike, a koji svaki poduzetnik može u potpunosti prilagoditi svojim potrebama i načinu poslovanja. U programu je u svakom trenutku moguće napraviti bruto bilancu za cijelu poslovnu godinu ili za bilo koje željeno vremensko razdoblje. Također je moguće napraviti i rekapitulaciju cijelog knjigovodstva po pojedinim razredima, grupama kontiju, troznamenkastim kontima itd. i koristeći te podatke lako napraviti bilo koji željeni financijski izvještaj, pokazatelj ili statistiku. Svi podaci uneseni u program ostaju pohranjeni, a moguće ih je u svakom trenutku pregledati, promijeniti, nadopuniti, ispisati na pisač, uključiti u bilo koju poruku elektronske pošte ili jednostavno izvesti u običnu tekstualnu datoteku koja onda može biti uključena u neki Word ili Excel dokument.

Nakon pokretanja programa na ekranu će se pojaviti slijedeći dijalog:

Glavni dijalog programa Financijsko knjigovodstvo

Glavni dijalog programa Financijsko knjigovodstvo

To je glavni dijalog za rad s programom. Pritiskom na neku od tipki na glavnom dijalogu pokrenut će se neka evidencija podataka ili izvještaj. Tipke su grupirane prema namjeni radi bolje preglednosti. Pritiskom na tipku Pomoć pojavit će se interaktivni sustav pomoći u kojem možete u više detalja saznati o dijelu programa koji vas zanima. Pritiskom na tipku Kraj se završava rad s programom. Svi podaci prikazani u nastavku ove dokumentacije su samo demonstrativnog karaktera.

© Programski Centar