PROGRAMSKI CENTAR KARLOVAC Programi
PROGRAMSKI CENTAR KARLOVAC Cijene
PROGRAMSKI CENTAR KARLOVAC Kontakt
PROGRAMSKI CENTAR
PROGRAM Blagajna program za vođenje blagajničkog poslovanja
PROGRAM Financijsko program za vođenje financijskog knjigovodstva
PROGRAM Kalkulacije program za izradu kalkulacija
PROGRAM Kupci i dobavljači program za vođenje knjige ulaznih i izlaznih računa
PROGRAM Loko vožnja program za evidenciju loko vožnji
PROGRAM Maloprodaja program za vođenje maloprodaje
PROGRAM Najam program za evidenciju najma opreme i uređaja
PROGRAM Naknade program za vođenje evidencije naknada, pretplata i članarina
PROGRAM Obrt program za vođenje knjigovodstva obrtnika
PROGRAM Proizvodnja program za praćenje proizvodnje
PROGRAM Proizvodnja 2 program za praćenje proizvodnje
PROGRAM Putni nalozi program za izradu putnih naloga
PROGRAM Računi program za izradu računa, predračuna i ponuda
PROGRAM Recepcija program za vođenje recepcijskog poslovanja
PROGRAM Resursi program za rezervacije poslovnih resursa
PROGRAM Rezervacije program za praćenje rezervacija smještaja
PROGRAM Servis program za vođenje servisa
PROGRAM Servis 2 program za signalizaciju servisnih održavanja
PROGRAM Skladište program za vođenje skladišta
PROGRAM Skladište 2 program za vođenje skladišta
PROGRAM Troškovnici program za izradu troškovnika
PROGRAM Turist program za izradu računa i rezervacija u turizmu
PROGRAM Turistički aranžmani program za izradu turističkih aranžmana i izleta
PROGRAM Veleprodaja program za vođenje veleprodaje
PROGRAM Vozni park program za vođenje voznog parka

PROGRAM NAJAM
program za evidenciju najma opreme i uređaja


UVOD U NAJAM

Namjena programa Najam je jednostavno i kvalitetno vođenje evidencije iznajmljivanja svih vrsta opreme i uređaja bez obzira da li se radi o alatima, građevinskim strojevima, vozilima, raznoj tehničkoj opremi ili bilo kojoj drugoj vrsti opreme i uređaja. Cjelokupna evidencija iznajmljivanja se vodi na vrlo pregledan način i praktično u svakom trenutku je lako moguće odrediti gdje se koja oprema nalazi, kod kojeg korisnika, od kada je iznajmljena i kada treba biti vraćena te dobiti brojne druge podatke i informacije. Svi podaci o iznajmljivanju opreme i uređaja se unose preko jednostavnog i preglednog sučelja u kojem se mnogi podaci, kao što je datum kada neka oprema treba biti vraćena ili broj dana zakašnjenja, računaju automatski i time korisniku programa bitno olakšavaju unos podataka, evidentiranje povrata uređaja i općenito praćenje trenutne situacije s iznajmljenom opremom i uređajima. U programu je dovoljno samo jednom definirati popis opreme i uređaja koji se nude na iznajmljivanje te popis poslovnih partnera s kojima se surađuje, pa onda te podatke u evidenciju najma unositi neograničeno jednostavnim izborom s liste, čime se cjelokupni unos podataka bitno pojednostavnjuje i ubrzava. Svaki napravljeni dokument o iznajmljenoj opremi i uređajima je na jednostavan način moguće ispisati na pisač i predočiti partneru na uvid i suglasnost. Također je unaprijed moguće definirati i vlastito podnožje dokumenata odnosno napomenu koja će se automatski pojaviti na svakom ispisanom dokumentu o najmu.

U program su uključeni i brojni izvještaji i kartice preko kojih je na jednostavan i pregledan način moguće pratiti cjelokupni tijek iznajmljivanja opreme i uređaja. Svaki izvještaj je moguće napraviti za bilo koji željeni vremenski period. U dnevniku iznajmljivanja je kronološki prikazan cjelokupni tijek iznajmljivanja i vraćanja pojedine opreme i uređaja odnosno zbirni pregled svih do tada evidentiranih iznajmljivanja. Na karticama partnera je moguće dobiti kronološki pregled iznajmljivanja i vraćanja opreme pojedinih poslovnih partnera, dok je na karticama opreme i uređaja moguće dobiti kronološki pregled iznajmljivanja pojedine opreme i uređaja, tj. koji poslovni partner i kada je pojedinu opremu iznajmio, kada je ona bila vraćena ili još uvijek nije vraćena i druge podatke. U izvještaju o stanju najma je moguće dobiti zbirni pregled stanja pojedine opreme i uređaja, tj. koliko je pojedine opreme ukupno iznajmljeno, koliko je ukupno vraćeno i koliko je trenutno vani. U izvještaju o stanju najma po partnerima je zbirno stanje najma grupirano po pojedinim poslovnim partnerima, pa je lako moguće odrediti koju opremu je neki partner iznajmio, koju je vratio te koja oprema se još uvijek nalazi kod njega. U izvještaju o zakašnjenjima je na pregledan način moguće utvrditi sva zakašnjenja u vraćanju pojedine opreme i uređaja. Sve napravljene izvještaje i kartice je moguće ispisati na pisač. Uz korištenje modula za vođenje skladišta moguće je pratiti i trenutno stanje opreme i uređaja na skladištu.

Nakon pokretanja programa na ekranu će se pojaviti slijedeći dijalog:

Glavni dijalog programa Najam

Glavni dijalog programa Najam

To je glavni dijalog za rad s programom. Pritiskom na neku od tipki na glavnom dijalogu pokrenut će se neka evidencija podataka ili izvještaj. Tipke su grupirane prema namjeni radi bolje preglednosti. Pritiskom na tipku Pomoć pojavit će se interaktivni sustav pomoći u kojem možete u više detalja saznati o dijelu programa koji vas zanima. Pritiskom na tipku Kraj se završava rad s programom. Svi podaci prikazani u nastavku ove dokumentacije su samo demonstrativnog karaktera.

© Programski Centar Karlovac