PROGRAMSKI CENTAR KARLOVAC Programi
PROGRAMSKI CENTAR KARLOVAC Cijene
PROGRAMSKI CENTAR KARLOVAC Kontakt
PROGRAMSKI CENTAR
PROGRAM Blagajna program za vođenje blagajničkog poslovanja
PROGRAM Financijsko program za vođenje financijskog knjigovodstva
PROGRAM Kalkulacije program za izradu kalkulacija
PROGRAM Kupci i dobavljači program za vođenje knjige ulaznih i izlaznih računa
PROGRAM Loko vožnja program za evidenciju loko vožnji
PROGRAM Maloprodaja program za vođenje maloprodaje
PROGRAM Najam program za evidenciju najma opreme i uređaja
PROGRAM Naknade program za vođenje evidencije naknada, pretplata i članarina
PROGRAM Obrt program za vođenje knjigovodstva obrtnika
PROGRAM Proizvodnja program za praćenje proizvodnje
PROGRAM Proizvodnja 2 program za praćenje proizvodnje
PROGRAM Putni nalozi program za izradu putnih naloga
PROGRAM Računi program za izradu računa, predračuna i ponuda
PROGRAM Recepcija program za vođenje recepcijskog poslovanja
PROGRAM Resursi program za rezervacije poslovnih resursa
PROGRAM Rezervacije program za praćenje rezervacija smještaja
PROGRAM Servis program za vođenje servisa
PROGRAM Servis 2 program za signalizaciju servisnih održavanja
PROGRAM Skladište program za vođenje skladišta
PROGRAM Skladište 2 program za vođenje skladišta
PROGRAM Troškovnici program za izradu troškovnika
PROGRAM Turist program za izradu računa i rezervacija u turizmu
PROGRAM Turistički aranžmani program za izradu turističkih aranžmana i izleta
PROGRAM Veleprodaja program za vođenje veleprodaje
PROGRAM Vozni park program za vođenje voznog parka

PROGRAM RESURSI
program za rezervacije poslovnih resursa


UVOD U RESURSE

Resursi je program za jednostavno i pregledno vođenje rezervacija raznih vrsta poslovnih resursa. Kao poslovni resursi se mogu pojaviti gotovo svi pojmovi i predmeti koji na ovaj ili onaj način mogu biti predmet rezerviranja. Tako je moguće rezervirati ljudske resurse, termine usluga, vozila, plovila, dvorane, radne strojeve, alate i sve drugo što vam se obično pojavljuje u poslovnoj djelatnosti. Sve evidentirane rezervacije resursa je moguće pratiti preko preglednog grafičkog prikaza koji se izrađuje praktično jednim klikom miša. Pojedine resurse je moguće grupirati u vrste resursa te za svaku od njih odrediti vlastitu boju prikaza na grafičkom izvještaju i time prikaz rezervacija učiniti još preglednijim i razumljivijim. Osnovne podatke o poslovnim partnerima na čije ime se rezerviraju pojedini resursi je također moguće definirati unaprijed i onda samo izabirati sa liste.

Rezervacije poslovnih resursa su zbog veće preglednosti podijeljene na dva suštinski različita dijela koji se razlikuju po preciznosti rezerviranja. Prvi dio su rezervacije po datumu u kojem se rezervacije resursa odvijaju na datumskoj skali što znači da je najmanji period rezervacije jedan dan i ne postoji podjela na manje dijelove dana kao što su sati ili minute. Ovaj način rezerviranja će se najčešće koristiti kod resursa koji se rezerviraju na jedan ili više dana kao što je slučaj kod rezerviranja soba i apartmana, vozila, plovila i drugih resursa. Unaprijed je moguće definirati listu resursa koji se rezerviraju na datumskoj skali. Za sve ovako evidentirane rezervacije je moguće dobiti pregledan grafički prikaz stanja resursa po datumu i kroz njega imati mogućnost planiranja daljnjih rezervacija. U postavkama resursa po datumu je moguće definirati početni broj dana za koji se izrađuje grafički prikaz rezervacija resursa po datumu.

Drugi dio su rezervacije po datumu i vremenu u kojima je poslovne resurse moguće rezervirati u većoj preciznosti, tj. unutar jednog dana je moguće koristiti i podjelu na sate i minute. Tako će se ovdje evidentirati rezervacije resursa koje zahtijevaju i definiranje sata i eventualno minuta kao što su radni strojevi, termini kod frizera ili zubara, iznajmljivanje manjih plovila, rezervacije predavaona i dvorana, sprava za vježbanje i svih drugih poslovnih resursa koji se rezerviraju po danima, satima i ako je potrebno minutama. U ovom dijelu programa je također moguće definirati listu poslovnih resursa koji će biti korišteni u rezervacijama po datumu i vremenu te za sve unesene rezervacije napraviti pregledan grafički prikaz stanja resursa po datumu i vremenu. U postavkama resursa po datumu i vremenu je moguće definirati preciznost grafičkog prikaza i početni broj dana za koji se grafički prikaz izrađuje.

Nakon pokretanja programa na ekranu će se pojaviti slijedeći dijalog:

Glavni dijalog programa Resursi

Glavni dijalog programa Resursi

To je glavni dijalog za rad s programom. Pritiskom na neku od tipki na glavnom dijalogu pokrenut će se neka evidencija podataka ili izvještaj. Tipke su grupirane prema namjeni radi bolje preglednosti. Pritiskom na tipku Pomoć pojavit će se interaktivni sustav pomoći u kojem možete u više detalja saznati o dijelu programa koji vas zanima. Pritiskom na tipku Kraj se završava rad s programom. Svi podaci prikazani u nastavku ove dokumentacije su samo demonstrativnog karaktera.

© Programski Centar Karlovac