PROGRAMSKI CENTAR KARLOVAC Programi
PROGRAMSKI CENTAR KARLOVAC Cijene
PROGRAMSKI CENTAR KARLOVAC Kontakt
PROGRAMSKI CENTAR
PROGRAM Blagajna program za vođenje blagajničkog poslovanja
PROGRAM Financijsko program za vođenje financijskog knjigovodstva
PROGRAM Kalkulacije program za izradu kalkulacija
PROGRAM Kupci i dobavljači program za vođenje knjige ulaznih i izlaznih računa
PROGRAM Loko vožnja program za evidenciju loko vožnji
PROGRAM Maloprodaja program za vođenje maloprodaje
PROGRAM Najam program za evidenciju najma opreme i uređaja
PROGRAM Naknade program za vođenje evidencije naknada, pretplata i članarina
PROGRAM Obrt program za vođenje knjigovodstva obrtnika
PROGRAM Proizvodnja program za praćenje proizvodnje
PROGRAM Proizvodnja 2 program za praćenje proizvodnje
PROGRAM Putni nalozi program za izradu putnih naloga
PROGRAM Računi program za izradu računa, predračuna i ponuda
PROGRAM Recepcija program za vođenje recepcijskog poslovanja
PROGRAM Resursi program za rezervacije poslovnih resursa
PROGRAM Rezervacije program za praćenje rezervacija smještaja
PROGRAM Servis program za vođenje servisa
PROGRAM Servis 2 program za signalizaciju servisnih održavanja
PROGRAM Skladište program za vođenje skladišta
PROGRAM Skladište 2 program za vođenje skladišta
PROGRAM Troškovnici program za izradu troškovnika
PROGRAM Turist program za izradu računa i rezervacija u turizmu
PROGRAM Turistički aranžmani program za izradu turističkih aranžmana i izleta
PROGRAM Veleprodaja program za vođenje veleprodaje
PROGRAM Vozni park program za vođenje voznog parka

PROGRAM SKLADIŠTE 2
program za vođenje skladišta


UVOD U SKLADIŠTE 2

Skladište 2 je program za vođenje skladišta proizvoda, materijala, sirovina, rezervnih dijelova, opreme, uređaja i svih drugih vrsta artikala. Program se zasniva na uobičajenim principima vođenja skladišnog poslovanja te je sve proizvode, materijal i druge artikle moguće voditi po njihovoj vrsti, količini i vrijednosti. Osnovne karakteristike programa su jednostavnost korištenja i vrlo visok stupanj automatiziranosti. Program omogućuje jednostavno i brzo evidentiranje svih vrsta skladišnih dokumenata kao što su primke, otpremnice, povratnice, izdavanje uređaja i opreme na revers, usklađivanje vrijednosti zaliha proizvoda i ostali dokumenti. Svaki korisnik može definirati i svoje vlastite vrste skladišnih dokumenata koje obično koristi u poslovanju. Sve skladišne dokumente je moguće izrađivati na ime internih organizacijskih jedinica i zaposlenika unutar poduzeća, ali i na ime vanjskih poslovnih partnera od kojih se proizvodi i materijal zaprimaju ili im se otpremaju. Proizvodi, materijal i svi ostali artikli se na skladištu vode i razdužuju po prosječnim ponderiranim nabavnim cijenama, a što je u skladu i sa međunarodnim računovodstvenim standardima.

Sve proizvode, materijal i ostale artikle je u programu moguće voditi prema njihovom nazivu, prema šifri ili oboje i tako ih unositi u skladišne dokumente. Jednom definirani proizvod ili materijal je u sve skladišne dokumente moguće unositi jednostavnim izborom sa liste čime se proces unosa podataka u program i izrada skladišnih dokumenata bitno pojednostavnjuju i ubrzavaju. Za svaki proizvod, materijal i drugi artikl je moguće unijeti i njegovu sliku. Program sve analitičke skladišne kartice proizvoda i materijala izrađuje potpuno automatski, pa ne postoji potreba za dvostrukim unosom podataka. U svakom trenutku je moguće imati i uvid u trenutno stanje, saldo i prosječnu nabavnu cijenu svakog pojedinog proizvoda i materijala na skladištu te jednostavno izraditi inventurnu listu za učinkovito obavljanje inventure skladišta. Svi podaci uneseni u program ostaju pohranjeni, a moguće ih je u svakom trenutku pregledati, promijeniti, nadopuniti, ispisati na pisač, uključiti u bilo koju poruku elektronske pošte ili izvesti u običnu tekstualnu datoteku koja onda može biti uključena u neki Word ili Excel dokument.

Nakon pokretanja programa na ekranu će se pojaviti slijedeći dijalog:

Glavni dijalog programa Skladište 2

Glavni dijalog programa Skladište 2

To je glavni dijalog za rad s programom. Pritiskom na neku od tipki na glavnom dijalogu pokrenut će se neka evidencija podataka ili izvještaj. Tipke su grupirane prema namjeni radi bolje preglednosti. Pritiskom na tipku Pomoć pojavit će se interaktivni sustav pomoći u kojem možete u više detalja saznati o dijelu programa koji vas zanima. Pritiskom na tipku Kraj se završava rad s programom. Svi podaci prikazani u nastavku ove dokumentacije su samo demonstrativnog karaktera.

© Programski Centar Karlovac