PROGRAMSKI CENTAR KARLOVAC Programi
PROGRAMSKI CENTAR KARLOVAC Cijene
PROGRAMSKI CENTAR KARLOVAC Kontakt
PROGRAMSKI CENTAR
PROGRAM Blagajna program za vođenje blagajničkog poslovanja
PROGRAM Financijsko program za vođenje financijskog knjigovodstva
PROGRAM Kalkulacije program za izradu kalkulacija
PROGRAM Kupci i dobavljači program za vođenje knjige ulaznih i izlaznih računa
PROGRAM Loko vožnja program za evidenciju loko vožnji
PROGRAM Maloprodaja program za vođenje maloprodaje
PROGRAM Najam program za evidenciju najma opreme i uređaja
PROGRAM Naknade program za vođenje evidencije naknada, pretplata i članarina
PROGRAM Obrt program za vođenje knjigovodstva obrtnika
PROGRAM Proizvodnja program za praćenje proizvodnje
PROGRAM Proizvodnja 2 program za praćenje proizvodnje
PROGRAM Putni nalozi program za izradu putnih naloga
PROGRAM Računi program za izradu računa, predračuna i ponuda
PROGRAM Recepcija program za vođenje recepcijskog poslovanja
PROGRAM Resursi program za rezervacije poslovnih resursa
PROGRAM Rezervacije program za praćenje rezervacija smještaja
PROGRAM Servis program za vođenje servisa
PROGRAM Servis 2 program za signalizaciju servisnih održavanja
PROGRAM Skladište program za vođenje skladišta
PROGRAM Skladište 2 program za vođenje skladišta
PROGRAM Troškovnici program za izradu troškovnika
PROGRAM Turist program za izradu računa i rezervacija u turizmu
PROGRAM Turistički aranžmani program za izradu turističkih aranžmana i izleta
PROGRAM Veleprodaja program za vođenje veleprodaje
PROGRAM Vozni park program za vođenje voznog parka

PROGRAM TURIST
program za izradu računa i rezervacija u turizmu


UVOD U TURIST

Turist je program za jednostavnu izradu računa, rezervacija i ponuda za usluge smještaja i ostale usluge u turizmu. Program mogu koristiti svi pružatelji usluga smještaja turistima bez obzira da li se radi o tvrtkama, obrtima, privatnim iznajmljivačima, apartmanskim naseljima, kampovima ili turističkim agencijama. Kroz program je moguće pratiti gosta kroz cijelo vrijeme ostvarivanja kontakta s njim počevši od izrade ponude za pružanje usluga smještaja, preko njegovog prihvaćanja ponude i potvrde rezervacije, pa do dolaska gosta u smještajni objekt i izdavanja računa. Izrada računa, rezervacija i ponuda je međusobno povezana kako bi se postigla što brža i jednostavnija njihova izrada, no svaki od tih dijelova programa je moguće koristiti i potpuno nezavisno. Prihvaćene ponude je moguće jednim klikom miša prenijeti u rezervacije, a realizirane rezervacije nakon dolaska gostiju u račune i tako u potpunosti izbjeći opetovani unos istih podataka. U programu je moguće evidentirati i liste gostiju, tj. njihov raspored po pojedinim smještajnim jedinicama. Kao partneri na čije ime se izrađuju računi, rezervacije i ponude se osim samih gostiju mogu pojaviti i grupe gostiju, turističke agencije i svi drugi poslovni partneri. Svaki napravljeni račun, rezervaciju i ponudu je jednim klikom miša moguće pretvoriti u eure prema trenutnom ili tada važećem tečaju eura.

Program predviđa i mogućnost definiranja vlastitog cjenika svih usluga smještaja koje pružate gostima te svih dodatnih usluga. Moguće je napraviti i vlastitu podjelu sezone na periode (predsezona, sezona, postsezona i slično) i u svakom periodu definirati drugačiju cijenu za pojedinu uslugu. Cijene usluga smještaja se mogu definirati po osobi, po smještajnoj jedinici ili oboje, kako god je pojedinom iznajmljivaču praktičnije. Jednom definirane usluge je u račune, rezervacije i ponude moguće unositi jednostavnim izborom s liste, čime se proces unosa podataka i izrada dokumenata bitno ubrzavaju. Kompletan izračun pojedinih stavki svakog računa, rezervacije ili ponude je vrlo visokog stupnja automatiziranosti jer program sve potrebne podatke automatski povlači iz cjenika, imajući pri tome u vidu i napravljenu podjelu sezone. Napravljeni cjenik je u svakom trenutku moguće promijeniti i nadopuniti novim uslugama. Oni davatelji usluga koji boravišnu pristojbu ne plaćaju paušalno, nego je od gostiju naplaćuju prema ostvarenim noćenjima, mogu u programu voditi i sve neophodne podatke koji se tiču obračuna i naplate boravišne pristojbe. Uz korištenje programa Turistički aranžmani u program je moguće unositi i napravljene turističke aranžmane i jednostavno vršiti njihov obračun.

U programu postoji i cijeli niz raznih izvještaja kroz koje je moguće detaljnije analizirati ispostavljene račune i ostvareni promet usluga zbirno i pojedinačno te imati uvid u automatski formiranu evidenciju prometa. Svi izvještaji se vrlo jednostavno mogu napraviti za bilo koji željeni vremenski period, a koji može biti i samo jedan dan. Svi podaci uneseni u program ostaju pohranjeni, a moguće ih je u svakom trenutku pregledati, promijeniti, nadopuniti, ispisati na pisač ili elektronskom poštom poslati bilo kojem gostu, suradniku, turističkoj agenciji ili poslovnom partneru. Podaci se jednostavno mogu prenijeti i u bilo koji Word ili Excel dokument.

Nakon pokretanja programa na ekranu će se pojaviti slijedeći dijalog:

Glavni dijalog programa Turist

Glavni dijalog programa Turist

To je glavni dijalog za rad s programom. Pritiskom na neku od tipki na glavnom dijalogu pokrenut će se neka evidencija podataka ili izvještaj. Tipke su grupirane prema namjeni radi bolje preglednosti. Pritiskom na tipku Pomoć pojavit će se interaktivni sustav pomoći u kojem možete u više detalja saznati o dijelu programa koji vas zanima. Pritiskom na tipku Kraj se završava rad s programom. Svi podaci prikazani u nastavku ove dokumentacije su samo demonstrativnog karaktera.

© Programski Centar Karlovac